Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Γλώσσα με σταφίδα α λα Βερονίκ

Κλασική γαλλική συνταγή που παντρεύει φιλέτο γλώσσας με ολόφρεσκη σταφίδα και όλα αυτά σε μια απαλή - οι Γάλλοι είναι ειδικοί στο είδος - λευκή σος! Δοκίμασέ τη γιατί είναι ξεχωριστή, αλλά και επειδή δεν έχει πολλές θερμίδες.

Θερμίδες 120


 
 Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
  • Λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • Κόκκους πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 230 γρ. σταφίδα ξανθιά
  • 25γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα
  • Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος
1
Στρώσε τα φιλέτα σε βουτυρωμένο πυρέξ και σκέπασε με λευκό κρασί. Πρόσθεσε μια φέτα κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και κόκκους πιπεριού
2
Βάλε το πυρέξ στο φούρνο για ένα τέταρτο της ώρας στους 150oC
3
Πλύνε και ξεφλούδισε το σταφύλι (αν σε παιδεύει άφησέ το όπως είναι). Βγάλε το ψάρι από τα υγρά του και βάλε σε σκεύος σε δυνατή φωτιά να μειωθεί ο όγκος του και να πάρεις έναν ζωμό ψαριού
4
Λιώσε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε και πρόσθεσε το γάλα και το ζωμό. Ανακάτεψε ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει η σος
5
Αλατοπιπέρωσε το ψάρι, πρόσθεσε τα σταφύλια και περίχυσε τα φιλετάκια με τη σος
6

Σέρβιρε γαρνιρισμένο με μπόλικο μαϊντανό


Πηγή:

http://www.tlife.gr/RecipeView/recipes-veronique/0-34-1743.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου