
Κλασική
γαλλική συνταγή που παντρεύει φιλέτο γλώσσας με ολόφρεσκη σταφίδα και όλα αυτά
σε μια απαλή - οι Γάλλοι είναι ειδικοί στο είδος - λευκή σος! Δοκίμασέ τη γιατί
είναι ξεχωριστή, αλλά και επειδή δεν έχει πολλές θερμίδες.
Θερμίδες
120
Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες
Συστατικά
- 8 φιλέτα γλώσσας καθαρισμένα
- Λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- Κόκκους πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 230 γρ. σταφίδα ξανθιά
- 25γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300ml γάλα
- Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος
μαγειρέματος
1
Στρώσε
τα φιλέτα σε βουτυρωμένο πυρέξ και σκέπασε με λευκό κρασί. Πρόσθεσε μια φέτα
κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης και κόκκους πιπεριού
2
Βάλε
το πυρέξ στο φούρνο για ένα τέταρτο της ώρας στους 150oC
3
Πλύνε
και ξεφλούδισε το σταφύλι (αν σε παιδεύει άφησέ το όπως είναι). Βγάλε το ψάρι
από τα υγρά του και βάλε σε σκεύος σε δυνατή φωτιά να μειωθεί ο όγκος του και
να πάρεις έναν ζωμό ψαριού
4
Λιώσε
το βούτυρο σε κατσαρολάκι και πρόσθεσε το αλεύρι. Καβούρδισε και πρόσθεσε το
γάλα και το ζωμό. Ανακάτεψε ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει η σος
5
Αλατοπιπέρωσε
το ψάρι, πρόσθεσε τα σταφύλια και περίχυσε τα φιλετάκια με τη σος
6
Σέρβιρε
γαρνιρισμένο με μπόλικο μαϊντανό
Πηγή:
http://www.tlife.gr/RecipeView/recipes-veronique/0-34-1743.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου