Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Γαλλικές κρέπες




κρεπες αλμυρες

κρεπες με ζαχαροκανελα και μελι


Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 ½ κούπες γάλα
2 αυγά
2 κουτ σουπ βιταμ

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και το αλεύρι να γίνει λεία ζύμη.
Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα που μας βολεύει.
Λιώνουμε το βιταμ και το ρίχνουμε και αυτό στη ζύμη.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά, με ένα πινέλο το αλείφουμε με λίγο βιταμ.
Παίρνουμε με μια κουτάλα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε στη μέση από το τηγάνι.
Το κουνάμε κυκλικά να πάει παντού μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει τη γυρνάμε, με μια σπάτουλα,να ψηθεί και από την άλλη.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

Δεν ξεχνώ
Μπορούμε να τις φάμε γλυκές με ζαχαροκανέλα, με μέλι και ξηρου καρπούς, με μαρμελάδα ή με μερέντα, αλλά και αλμυρές με ζαμπόν και κασέρι.
Μπορούμε επίσης να τις κάνουμε από την προηγούμενη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένες με σελοφάν.

Πηγή:

http://gefsieleftherias.blogspot.gr/2010/04/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου