Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κρεμμυδόπιτα γαλλική τέλεια με κρέμα γάλακτος και τυριά


κρεμμυδοπιτα γαλλικη
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε κρεμμυδόπιτα γαλλική τέλεια με κρέμα γάλακτος και τυριά, μια πολύ νόστιμη παραδοσιακή πίτα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη της βάσης μόνοι σας αφού δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας ενώ η γέμιση συνδυάσει άψογα όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την!

Υλικά


  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • ¾ κούπας βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ.γλ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα καθαρισμένα και κομμένα
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • ¼ κούπας γάλα
  • 2 κούπες τυρί τριμμένο (ένταμ ή gruyere)
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο


Διαδικασία

Βήμα 1
Αναμειγνύουμε σε μίξερ το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο
Βήμα 2
Σταδιακά ρίχνουμε ¼ κούπας κρύο νερό, το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί
Βήμα 3
Πλάθουμε σε μπάλα, καλύπτουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο
Βήμα 5
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία
Βήμα 6
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη
Βήμα 7
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για περίπου 6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
Βήμα 8
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και το γάλα
Βήμα 9
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
Βήμα 10
Βάζουμε σε μια ταρτιέρα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε την ζύμη με τα χέρια μέσα στην ταρτιέρα και γύρω-γύρω στα τοιχώματα
Βήμα 11
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη και γεμίζουμε με ξηρά φασόλια ή όσπρια
Βήμα 12
Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά
Βήμα 13
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα φασόλια
Βήμα 14
Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί, βάζουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια
Βήμα 15
Προσθέτουμε τα αυγά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το θυμάρι
Βήμα 16
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και 20 λεπτά
Βήμα 17
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε
Βήμα 18
Η τέλεια κρεμμυδόπιτα γαλλική με κρέμα γάλακτος και τυριά είναι έτοιμη

Tips
Μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες

Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου