
Υλικά:
- Λιωμένο βούτυρο, για σωτάρισμα
- 155g (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
- Βούτυρο 150g, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 225g (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 125g (1/2 φλιτζάνι) ξινή κρέμα
- 500g αχλάδια, αποφλοιωμένα, χωρίς πυρήνα, χοντροκομμένα
- 55g (1/2 φλιτζάνι) μισά καρύδια, ψιλοκομμένα
- 65g (1/3 φλιτζάνι) σταφίδες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
- 60ml (1/3 φλιτζάνι) μπράντυ
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Κρέμα γάλακτος για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C. Αλείψτε ένα στρογγυλό 23 εκατοστά φόρμα του κέικ με λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να κτυπήσετε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα των αυγών . Προσθέστε την ξινή κρέμα.
Βήμα 3
Προσθέστε τας αχλαδια, τα καρύδια, τη σουλτανίνα και τα καρυκεύματα στο μίγμα του κέικ και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν. Προσθέστε με κουτάλι το μείγμα στο στην φόρμα του κέικ και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι ένα ξύλο από σουβλάκι να μπαίνει στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το κονιάκ και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το μέλι και το μείγμα να δέσει καλά.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε ένα ξύλο από σουβλάκι για να τρυπήσει σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα κονιάκ πάνω από το καυτό κέικ. Το αφήνουμε στην φόρμα του κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πριν από τη μεταφορά σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Στάδιο 6
Κόψτε το κέικ σε φέτες και να μοιρασθούν σε πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε με κρέμα.
Διατροφικά στοιχεία:
Energy 2244kJ | Fat saturated 14.00g |
Fat Total 28.00g | Carbohydrate sugars 38.00g |
Carbohydrate Total 59.00g | Dietary Fibre 4.00g |
Protein 7.00g | Cholesterol 115.00mg |
Sodium 761.29mg |
Πηγή:
http://www.taste.com.au/recipes/23192/normandy+pear+cake?ref=collections,french-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου