Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κέικ με αχλάδι Νορμανδίας:

Normandy pear cake

Υλικά:


  •   Λιωμένο βούτυρο, για σωτάρισμα
  •   155g (3/4 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
  •   Βούτυρο 150g, σε θερμοκρασία δωματίου
  •   2 αυγά
  •   225g (1 1/2 φλιτζάνια) αλεύρι
  •   3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •   125g (1/2 φλιτζάνι) ξινή κρέμα
  •   500g αχλάδια, αποφλοιωμένα, χωρίς πυρήνα, χοντροκομμένα
  •   55g (1/2 φλιτζάνι) μισά καρύδια, ψιλοκομμένα
  •   65g (1/3 φλιτζάνι) σταφίδες
  •   1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
  •   60ml (1/3 φλιτζάνι) μπράντυ
  •   2 κουταλιές της σούπας μέλι
  •   Κρέμα γάλακτος για γαρνιτούρα



Εκτέλεση: 

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170C. Αλείψτε ένα στρογγυλό 23 εκατοστά φόρμα του κέικ με λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να κτυπήσετε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα των αυγών . Προσθέστε την ξινή κρέμα.
Βήμα 3
Προσθέστε τας αχλαδια, τα καρύδια, τη σουλτανίνα και τα καρυκεύματα στο μίγμα του κέικ και ανακατέψτε μέχρι να δέσουν. Προσθέστε με κουτάλι το μείγμα στο στην φόρμα του κέικ και λειάνετε την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά-1 ώρα ή μέχρι ένα ξύλο από σουβλάκι να μπαίνει στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το κονιάκ και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το μέλι και το μείγμα να δέσει καλά.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε ένα ξύλο από σουβλάκι για να τρυπήσει σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα κονιάκ πάνω από το καυτό κέικ. Το αφήνουμε στην φόρμα του κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πριν από τη μεταφορά σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Στάδιο 6
Κόψτε το κέικ σε φέτες και να μοιρασθούν σε πιάτα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε με κρέμα.



Διατροφικά στοιχεία:



Energy
2244kJ
Fat saturated
14.00g
Fat Total
28.00g
Carbohydrate sugars
38.00g
Carbohydrate Total
59.00g
Dietary Fibre
4.00g
Protein
7.00g
Cholesterol
115.00mg
Sodium
761.29mg

Πηγή:
http://www.taste.com.au/recipes/23192/normandy+pear+cake?ref=collections,french-recipes






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου