
Μια
πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις. Μοναδική και
υπέροχη γεύση, με σχετικά ψηλή διατροφική αξία, η σουπα με καστανα και
μανιταρια θα σε κερδίσει με τη βελούδινη υφή της και το άρωμά της. Μην ξεχάσεις
να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.
Υλικά
- 30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια κάστανα συσκευασμένα σε κενό αέρος
- 600 ml ζωμό κότας
- 125 ml κρέμα γάλακτος
- χυμός από μισό λεμόνι
- λάδι τρούφας για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα
1
Μουσκεύεις
τα πορτσίνι σε 500 ml βραστό νερό για 15 λεπτά.
Βήμα
2
Ζεσταίνεις
το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα.
Βήμα
3
Προσθέτεις
το κρεμμύδι και αλατοπίπερο.
Βήμα
4
Χαμηλώνεις
τη φωτιά και σοτάρεις για άλλα 2 λεπτά.
Βήμα
5
Προσθέτεις
τα πόρτομπέλο και τα κάστανα για άλλο ένα λεπτό.
Βήμα
6
Ρίχνεις
και το ζωμό κότας.
Βήμα
7
Προσθέτεις
και τα πορτσίνι ψιλοκομμένα.
Βήμα
8
Ρίχνεις
και το ζομί από τα πορτσίνι στη σούπα.
Βήμα
9
Τα
αφήνεις να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα
10
Κατεβάζεις
από τη φωτιά και προσθέτεις το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος.
Βήμα
11
Πολτοποιείς
στο μπλέντερ τη σούπα αφού κρυώσει λίγο.
Βήμα
12
Βράζεις
τη σούπα για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα
13
Στο
σερβίρισμα ρίχνεις σε κάθε πιάτο λίγο λάδι τρούφας.
Βήμα
14
Συγχαρητήρια
η σουπα με καστανα και μανιταρια είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.
Tips
Αυτή
η σούπα μπορεί να γαρνιριστεί πολύ όμορφα με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη με
λίγο λάδι τρούφας να αφρατέψει.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου