
Μια ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξεις βατραχοπόδαρα τηγανιτά με αλάτι, ένα πιάτο που είναι δημοφιλές στη γαλλική κουζίνα αλλά και σε άλλες χώρες. Μπορεί στην Ελλάδα να μην το έχουμε συνηθίσει αλλά αν θελήσεις να το φτιάξεις στο σπίτι γίνεται στην ουσία πολύ εύκολα.Περιλαμβάνει λίγα υλικά και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις αν το σερβίρεις σε ένα τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό βατραχοπόδαρα μικρά
- 1/3 κούπας χυμός από λεμόνι
- Θρυμματισμένα παγάκια
- 1/3 κούπας γάλα
- 2 αυγά
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι -πιπέρι
- 2 κούπες αλεύρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε τα βατραχοπόδαρα καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Βήμα 2
Αναμειγνύουμε με τον χυμό και τα παγάκια
Βήμα 3
Αφήνουμε στο ψυγείο 1-3 ώρες
Βήμα 4
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τους κρόκους των αυγών και δύο κουταλιές ελαιόλαδο
Βήμα 5
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε στο μείγμα
Βήμα 6
Ρίχνουμε αλάτι στα βατραχοπόδαρα, πιπέρι και τα περνάμε από το μείγμα των αυγών
Βήμα 7
Τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι
Βήμα 8
Εναλλακτικά τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Βήμα 9
Τα βατραχοπόδαρα τηγανιτά με αλάτι είναι έτοιμα!
Tips
Σέρβιρέ το σαν ορεκτικό ή μεζέ!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιπέρι καγιέν, ταιριάζει πολύ.
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B9/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου