Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Βοδινό ή μοσχαράκι bourguignon


Boeuf bourguignon

 Υλικά:
1.2kg μοσχαρίσια μπριζόλα, καθαρισμένη από το λίπος, κομμένη σε κύβους 4 εκατοστών
  1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  βούτυρο 20g
  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  150g μανιτάρια μικρά
  200g μπέικον, κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών
  12 φρέσκα κρεμμυδάκια
  1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
  1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (όπως το Σιράζ ή το Cabernet Sauvignon)
  1 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού (κατά προτίμηση σπιτικό)
  1 μπουκέτο garni
 Πλατύφυλλος μαϊντανός, χοντροκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ελαφρά πανάρετε το κρέας με το αλεύρι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, πυρέξ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το βούτυρο 10g και 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Όταν το βούτυρο και το λάδι είναι καυτό, προσθέστε το ένα έκτο του κρέατος και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Μεταφορά σε ένα μεγάλο πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας, προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο και το λάδι όπως απαιτείται.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα μέχρι να χρειαστούν. Προσθέστε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και το καρότο στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό στην  κατσαρόλα. Φέρετε σε βρασμό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να χαλαρώσει το ίζημα στη βάση της κατσαρόλας. Βάλτε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα με το μπουκέτο garni. Καλύψτε και τοποθετήστε στο φούρνο.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Επιστροφή στο φούρνο, καλύπτουμε, για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το μπουκέτο garni και το αλάτι και το πιπέρι.


Θρεπτικά συστατικά:

Energy
3156kJ
Fat saturated
16.00g
Fat Total
45.00g
Carbohydrate sugars
2.00g
Carbohydrate Total
9.00g
Dietary Fibre
2.00g
Protein
72.00g
Cholesterol
227.00mg
Sodium
1112.34mg
Πηγή:

http://www.taste.com.au/recipes/17076/boeuf+bourguignon?ref=collections,french-recipes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου