
Υλικά:
1.2kg μοσχαρίσια μπριζόλα, καθαρισμένη από το λίπος, κομμένη σε κύβους 4 εκατοστών
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
βούτυρο 20g
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150g μανιτάρια μικρά
200g μπέικον, κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών
12 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (όπως το Σιράζ ή το Cabernet Sauvignon)
1 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού (κατά προτίμηση σπιτικό)
1 μπουκέτο garni
Πλατύφυλλος μαϊντανός, χοντροκομμένο, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Ελαφρά πανάρετε το κρέας με το αλεύρι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο, πυρέξ σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το βούτυρο 10g και 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι. Όταν το βούτυρο και το λάδι είναι καυτό, προσθέστε το ένα έκτο του κρέατος και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Μεταφορά σε ένα μεγάλο πιάτο. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας, προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο και το λάδι όπως απαιτείται.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα μέχρι να χρειαστούν. Προσθέστε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και το καρότο στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αποστραγγίστε το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε το κρασί και το ζωμό στην κατσαρόλα. Φέρετε σε βρασμό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να χαλαρώσει το ίζημα στη βάση της κατσαρόλας. Βάλτε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα με το μπουκέτο garni. Καλύψτε και τοποθετήστε στο φούρνο.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Επιστροφή στο φούρνο, καλύπτουμε, για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το μπουκέτο garni και το αλάτι και το πιπέρι.
Θρεπτικά συστατικά:
Energy 3156kJ | Fat saturated 16.00g |
Fat Total 45.00g | Carbohydrate sugars 2.00g |
Carbohydrate Total 9.00g | Dietary Fibre 2.00g |
Protein 72.00g | Cholesterol 227.00mg |
Sodium 1112.34mg |
http://www.taste.com.au/recipes/17076/boeuf+bourguignon?ref=collections,french-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου