
Μια
απλή συνταγή για σαλιγκάρια με δενδρολίβανο για να σερβίρετε ως ορεκτικό σε ένα
τραπέζι ή σε ένα επίσημο μπουφέ!
Υλικά
- 30 σαλιγκάρια
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 3 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 & 1/2 κουτ.γλ. δενδρολίβανο
- Αλάτι
Διαδικασία
Βήμα
1
Πλένουμε
καλά το εξωτερικό των σαλιγκαριών και τις μεμβράνες στο εσωτερικό
Βήμα
2
Στραγγίζουμε
και τα βάζουμε σε τηγάνι με αλάτι με το άνοιγμα προς τα κάτω
Βήμα
3
Αφήνουμε
για 5 λεπτά και προσθέτουμε ελαιόλαδο
Βήμα
4
Αφήνουμε
για 5 λεπτά χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία
Βήμα
5
Ανακατεύουμε
και ρίχνουμε το δενδρολίβανο
Βήμα
6
Ρίχνουμε
το ξίδι και αφήνουμε για 2 λεπτά
Βήμα
7
Τα
σαλιγκάρια με δενδρολίβανο είναι έτοιμα!
Tips
Μπορείς
να γαρνίρεις και με μαιντανό
Σέρβιρε
αμέσως!
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου