
Οι μαρέγκες ή αλλιώς μπεζέδες, γίνονται πολύ απλά με ασπράδια και ζάχαρη. Είναι από τα παραδοσιακά γλυκά που τα έχουμε συνδέσει με τον γάμο.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 2 ώρες και 1 ώρα αναμονή | Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά
Συνταγή για: 40 μικρές μαρέγκες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μαρέγκα
Θερμίδες: | Λιπαρά:
Υλικά συνταγής:
- Ασπράδια αυγών: 2 από μεγάλα αυγά
- Ζάχαρη: 7 κουταλιές
- Κρεμόριο: 1 πρέζα
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόχαρτο ψησίματος.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και κουταλιά - κουταλιά τη ζάχαρη. Η μαρέγκα είναι έτοιμη, όταν στέκεται και κάνει γυαλιστερές μύτες.
3. Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στο λαδόχαρτο ροζέτες σε απόσταση 2 - 3 εκατοστών μεταξύ τους.
4. Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες (είναι έτοιμες όταν ξεκολλάνε από το λαδόχαρτο). Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
5. Κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
6. Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με το λαδόχαρτο πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και τις φυλάτε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή:
http://www.radicio.com/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου