Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κόκορας κρασάτος - Coq au vin

Coq au vin

Υλικά: 


  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •   1 κιλό ανάμεικτα κομμάτια κοτόπουλου
  •   4 φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •   8 μικρά κρεμμύδια 
  •   2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •   2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  •   2 φλιτζάνια ελαφρύ κόκκινο κρασί (όπως το Pinot Noir)
  •   2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  •   2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  •   3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  •   250g μανιτάρια, κομμένα κατά το ήμισυ
  •   1/3 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
  •   ψωμί, για να σερβίρουμε



Εκτέλεση:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το και από τις δύο πλευρές, για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βάλτε το σε ένα πιάτο.
βήμα 2
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίστε, ανακατεύοντας για 3 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Σβήστε με το κρασί. Φέρετε σε βρασμό. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι το υγρό έχει μειωθεί ελαφρώς. Βάλτε το κοτόπουλο και τους χυμούς  του στο τηγάνι. Προσθέτετε τον ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι και μανιτάρια. Φέρετε σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράστε, καπακώστε, για 45 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά.
βήμα 3
Προσθέστε τα μπιζέλια. Σιγοβράστε, καπακώστε, για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Αφαιρέστε και πετάξτε τα κλωναράκια θυμάρι. Σερβίρετε με το ψωμί.

Διατροφικά συστατικά:

Energy
2261kJ
Fat saturated
8.00g
Fat Total
29.00g
Carbohydrate sugars
8.00g
Carbohydrate Total
14.00g
Dietary Fibre
4.00g
Protein
42.00g
Cholesterol
163.00mg
Sodium
1668.03mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου