Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αρνάκι 7 ωρών - Lamb sept-heures



Lamb sept-heures
Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  •   2.5kg αρνίσιο πόδι 
  •   2 κόκκινα κρεμμύδια σε χοντροκομμένες φέτες
  •   1 κεφάλι σκόρδο, σπασμένο σε σκελίδες, μη αποφλοιωμένες
  •   2 ματσάκια καρότα, κομμένα, καθαρισμένα
  •   500ml (2 φλιτζάνια) λευκό κρασί
  •   500ml (2 φλιτζάνια) ζωμό κότας
  •   1/3 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  •   4 αποξηραμένα φύλλα δάφνης


Εκτέλεση:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αρωματίζουμε με τα μυρωδικά το αρνί. Μαγειρεύουμε το αρνί από όλες τις μεριές για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε το αρνί σε ένα πιάτο. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι στο λάδι, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Απομακρύνετε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.
βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 110 ° C. Τοποθετήστε το αρνί σε πυρέξ. Τοποθετήστε το σκόρδο και τα καρότα γύρω από το αρνί. Προσθέτετε το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι και φύλλα δάφνης. Καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήστε, ραντίζοντας με λάδι περιστασιακά, για 7 ώρες.
βήμα 3
Τοποθετήστε το αρνί και τα καρότα σε μια πιατέλα. Διατηρείστε το ζεστό. Βγάλτε το θυμάρι και τη δάφνη. Τοποθετήστε το κρεμμύδι σε έναν μίξερ. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και βγάλτε τις φλούδες. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα. Βγάλτε τον αφρό από την επιφάνεια.
βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα του κρεμμυδιού στο φαγητό. Φέρεται σε βρασμό σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Σιγοβράστε για 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ. Σερβίρουμε το αρνί και τα καρότα.


Πηγή: 



http://www.taste.com.au/recipes/30219/lamb+sept+heures?ref=collections,french-recipes











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου