Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γαλλική ψαρόσουπα:

French-style fish stew

Υλικά: 
  •   1/4 φλιτζανιού (60 ml) ελαιόλαδο
  •   6 μεγάλες γαρίδες, αποφλοιωμένες 
  •   150ml λευκό κρασί
  •   200ml καλής ποιότητας ζωμός ψαριών
  •   1 μικρό βολβό μάραθο, ψιλοκομμένο
  •   1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •   3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  •   1 πατάτα, ψιλοκομμένη
  •   Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •   1 φύλλο δάφνης
  •   2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
  •   1 κουταλιά της σούπας Χαρίσσα (σάλτσα καυτερής πιπεριάς)
  •   2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  •   400g ψιλοκομμένες ντομάτες
  •   12 μύδια
  •   200g φιλέτα ψαριού, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
  •   1/2 φλιτζάνι (150 γρ) μαγιονέζα με αυγό
  •   2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  •   Μια μπαγκέτα ψωμί 



Εκτέλεση: 



Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Τηγανίζουμε τα κελύφη γαρίδας για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πιεί το ζουμί του κατά το ήμισυ. Προσθέστε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι (2 κουταλιές της σούπας) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μάραθο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
Βήμα 3
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια στραγγίζετε.
Βήμα 5
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη δάφνη, το θυμάρι και τη μισή Χαρίσσα στο μείγμα με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τις πατάτες, τον πουρέ ντομάτας, την κονσέρβα τομάτας και τον ζωμό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ελαφρά το νερό του.
Στάδιο 6
Προσθέστε τις γαρίδες καθαρισμένες, μύδια και ψάρια, στη συνέχεια αφήστε να σιγοβράζει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι τα θαλασσινά είναι απλά μαγειρεμένα και τα μύδια έχουν ανοίξει.
Βήμα 7
Συνδυάστε τη μαγιονέζα με την υπόλοιπη Χαρίσσα. Γαρνίρουμε τη σούπα με μαϊντανό και στη συνέχεια σερβίρουμε με μπαγκέτα και μαγιονέζα.


Διατροφικά στοιχεία:

Energy
1627kJ
Fat saturated
3.00g
Fat Total
22.20g
Carbohydrate sugars
3.90g
Carbohydrate Total
21.30g
Dietary Fibre
1.80g
Protein
21.60g
Cholesterol
87.00mg
Sodium
448.00mg

Πηγή:
http://www.taste.com.au/recipes/36393/french+style+fish+stew?ref=collections,french-recipes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου