Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ




papia me frouta


Υλικά

  • 1 πάπια 1300-1400 γρ.
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 1 μήλο ή 1 πορτοκάλι
  • ½ κούπα μπύρα


Για την σάλτσα

  • 2 κουταλιές από τα ζουμιά της πάπιας που έχουν μείνει στο ταψί
  • 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα


Οδηγίες

Πλένουμε την πάπια, την στεγνώνουμε και την καθαρίζουμε από τις άκρες των φτερούγων και των ποδιών. Κάνουμε χαρακιές στο στήθος(μπακλαβωτά), στο δέρμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι απ’ έξω και μέσα και τη αφήνουμε να μαριναριστεί, σκεπασμένη, για μια νύχτα στο ψυγείο. Το μαρινάρισμα, γενικώς, πρέπει να γίνεται σε σκεύη από γυαλί ή πορσελάνη, δεν πρέπει να είναι μεταλλικά ή πλαστικά. Την επόμενη μέρα βάζουμε το φρούτο κομματιασμένο μέσα στη πάπια. Έτσι θα βελτιώσουμε την γεύση της. Δένουμε τα πόδια της, τη βάζουμε μέσα σε ένα ταψί(ή και γάστρα) , την περιλούομε με την μπύρα(με πινέλο), την σκεπάζουμε και την βάζουμε σε μέτριο φούρνο στους 180-160 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Την περιλούομε τακτικά με την μπύρα και τα υγρά της. Τα τελευταία 20-25 λεπτά την ξεσκεπάζουμε και την αφήνουμε να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Για την σάλτσα με το κονιάκ και τα αποξηραμένα φρούτα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κουταλιές της σούπας από τα ζουμιά της πάπιας, 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου, 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ και 1 κούπα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας. Βράζουμε την σάλτσα για 10-15 λεπτά.
Σερβίρεται με ψητές πατάτες ή πουρέ και με την gravy αποξηραμένων φρούτων.

  

Πηγή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου