Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Γαλλική κρεμμυδόσουπα:



French onion soup
Υλικά:

  •   50g ανάλατο βούτυρο
  •   1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  •   4 μεγάλα κρεμμύδια (περίπου 1 κιλό), κομμένο σε φέτες
  •   1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  •   50ml κονιάκ
  •   3 φλιτζάνια (750ml) ζωμό κότας
  •   1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  •   2 φύλλα δάφνης
  •   2 κλωναράκια θυμάρι
  •   4 χοντρές φέτες προζύμι
  •   1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  •   1 φλιτζάνι (120γρ) γραβιέρα τριμμένη


Εκτέλεση:

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν.
βήμα 2
Προσθέστε το κονιάκ, στη συνέχεια, αυξάνετε την θερμοκρασία σε μέτρια-υψηλή και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι το νερό σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέστε το ζωμό κότας, το μπαλσάμικο και τα μυρωδικά, αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει.
βήμα 3
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
βήμα 4
Ψήστε φέτες ψωμιού του τοστ στο Grill από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τρίψτε μία πλευρά κάθε φέτα με σκόρδο, και πασπαλίστε με τυρί, τότε ψήστε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει.
βήμα 5
Βάλτε μια φέτα του τοστ σε 4 μπολ σούπας, περιχύσετε τη σούπα και σερβίρετε.



Διατροφικά στοιχεία:

Energy
1789kJ
Fat saturated
13.00g
Fat Total
23.00g
Carbohydrate sugars
12.00g
Carbohydrate Total
30.00g
Dietary Fibre
5.00g
Protein
16.00g
Cholesterol
57.00mg
Sodium
1054.34mg
Πηγή: 

http://www.taste.com.au/recipes/25179/french+onion+soup?ref=collections,french-recipes





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου