
Υλικά:
- 50g ανάλατο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 4 μεγάλα κρεμμύδια (περίπου 1 κιλό), κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 50ml κονιάκ
- 3 φλιτζάνια (750ml) ζωμό κότας
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 4 χοντρές φέτες προζύμι
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- 1 φλιτζάνι (120γρ) γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν.
βήμα 2
Προσθέστε το κονιάκ, στη συνέχεια, αυξάνετε την θερμοκρασία σε μέτρια-υψηλή και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι το νερό σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέστε το ζωμό κότας, το μπαλσάμικο και τα μυρωδικά, αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει.
βήμα 3
Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
βήμα 4
Ψήστε φέτες ψωμιού του τοστ στο Grill από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τρίψτε μία πλευρά κάθε φέτα με σκόρδο, και πασπαλίστε με τυρί, τότε ψήστε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει.
βήμα 5
Βάλτε μια φέτα του τοστ σε 4 μπολ σούπας, περιχύσετε τη σούπα και σερβίρετε.
Διατροφικά στοιχεία:
Energy 1789kJ | Fat saturated 13.00g |
Fat Total 23.00g | Carbohydrate sugars 12.00g |
Carbohydrate Total 30.00g | Dietary Fibre 5.00g |
Protein 16.00g | Cholesterol 57.00mg |
Sodium 1054.34mg |
http://www.taste.com.au/recipes/25179/french+onion+soup?ref=collections,french-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου