Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Σαλιγκάρια με σάλτσα σκόρδου



Σαλιγκαρια με σαλτσα σκορδου
Μια μοναδική συνταγή για σαλιγκάρια με σάλτσα σκόρδου που προσφέρεται ως ορεκτικό ή μεζές! Θα εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 50 σαλιγκάρια
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • Μισή κούπα ξίδι
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 2 μικρά κρεμμύδια (εσαλότ) ψιλοκομμένα
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα γεμάτη βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο με το σκόρδο, το 1 κρεμμύδι και 1 κουταλιά μαιντανό
Βήμα 2
Αφήνουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο (ιδανικά από την προηγούμενη μέρα)
Βήμα 3
Αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα τα σαλιγκάρια σε μια λεκάνη με νερό, ξίδι, αλάτι και ελάχιστο αλεύρι
Βήμα 4
Τα ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό εξωτερικά και πετάμε όσα δεν έχουν βγει από το κέλυφος
Βήμα 5
Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε
Βήμα 6
Βγάζουμε το εσωτερικό των σαλιγκαριών και κρατάμε τα κελύφη
Βήμα 7
Βράζουμε τα λαχανικά και το μαϊντανό και το κρεμμύδι με δύο κούπες νερό και κρασί και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια
Βήμα 8
Σιγοβράζουμε για 3 ώρες και σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα κελύφη για μισή ώρα
Βήμα 9
Βάζουμε στα κελύφη λίγο από το μείγμα του βουτύρου και λίγο από τα σαλιγκάρια και τα γεμίζουμε
Βήμα 10
Τα σαλιγκάρια με σάλτσα σκόρδου είναι έτοιμα!

Tips

Πλύνε τα κελύφη καλά από εξωτερικές βρωμιές αλλά και τις μεμβράνες στο εσωτερικό!

Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου