
Υλικά
- 200 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
- 200 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός, μαϊντανός, θρούμπι)
- 100 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
το γάλα με το γιαούρτι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθούν ώσπου να αρχίσουν να
φουσκώνουν όχι όμως να κοχλάσουν. Ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο
θρυμματισμένα. Με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ομογενοποιούμε το μίγμα. Τέλος
προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για
μερικές ώρες, ώσπου να κρυώσει και να μοσχοβολίσει. Αν το βιαζόμαστε, το
βάζουμε στην κατάψυξη, χωρίς φυσικά να επιτρέψουμε να παγώσει. Αυτό που θέλουμε
είναι να σφίξει πολύ και να γίνει εύπλαστο. Πλάθουμε μπολάκια στο μέγεθος ενός
κεφτέ και τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε ρίξει προηγουμένως το
καβουρντισμένο σουσάμι. Τα γυρνάμε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τα
σερβίρουμε ‘σουβλισμένα’ ένα-ένα σε οδοντογλυφίδες.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου