
Μανιτάρια
αλα κρεμ είναι μια συνταγή πλούσια σε γεύση και υφή που μπορείς να προσφέρεις
ως ορεκτικό ή να συνοδεύσεις κάποιο άλλο πιάτο! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνει
κλικ εδώ
Εύκολη 15 λεπτά 4μερίδες
Συστατικά
- 450 γρ. μανιτάρια σε φετάκια (αν βάλεις κονσέρβα ζύγισέ τα χωρίς το υγρό της κονσέρβας)
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2-3 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες
- 1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί
- 2-3 κουταλιές βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Μια κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
Τρόπος
μαγειρέματος
1
Βάλε
στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει σόταρε το σκόρδο τα μανιτάρια,
ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Τα
φρέσκα μανιτάρια ενδέχεται να βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Άφησε να εξατμιστεί το
περισσότερο.
3
Χαμήλωσε
αρκετά την φωτιά και πρόσθεσε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει
καλά.
4
Ρίξε
την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι, λίγη πάπρικα, τον άνιθο, μια πρέζα αλάτι και
ανακάτεψε.
5
Μόλις
πάρει μια βράση ρίξε το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.
6
Μόλις
αρχίσει να πήζει απόσυρε από τη φωτιά και πασπάλισε με λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Τρώγονται
μόνα τους ή ιδανικά με μακαρόνια, ψαρονέφρι και φιλέτο κοτόπουλου.
Πηγή:
http://www.tlife.gr/RecipeView/sintages-manitaria-me-krema/0-28-2763.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου