Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Μανιτάρια με κρέμα



Μανιτάρια αλα κρεμ είναι μια συνταγή πλούσια σε γεύση και υφή που μπορείς να προσφέρεις ως ορεκτικό ή να συνοδεύσεις κάποιο άλλο πιάτο! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνει κλικ εδώ
 
 Εύκολη 15 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά
  • 450 γρ. μανιτάρια σε φετάκια (αν βάλεις κονσέρβα ζύγισέ τα χωρίς το υγρό της κονσέρβας)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο καλά λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο έμενταλ ή άλλο γλυκό τυρί
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Μια κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο


Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε στο τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει σόταρε το σκόρδο τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2
Τα φρέσκα μανιτάρια ενδέχεται να βγάλουν αρκετό ζουμάκι. Άφησε να εξατμιστεί το περισσότερο.
3
Χαμήλωσε αρκετά την φωτιά και πρόσθεσε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά.
4
Ρίξε την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι, λίγη πάπρικα, τον άνιθο, μια πρέζα αλάτι και ανακάτεψε.
5
Μόλις πάρει μια βράση ρίξε το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.
6
Μόλις αρχίσει να πήζει απόσυρε από τη φωτιά και πασπάλισε με λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Τρώγονται μόνα τους ή ιδανικά με μακαρόνια, ψαρονέφρι και φιλέτο κοτόπουλου.


Πηγή:

http://www.tlife.gr/RecipeView/sintages-manitaria-me-krema/0-28-2763.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου