
Οι
τερίν δεν είναι τόσο εύκολες στην παρασκευή της αλλά εάν μάθετε να τις
φτιάχνετε, τότε οι παραλλαγές είναι απεριόριστες.
Συστατικά:
- 1κ. στήθη από πάπια
- 300 γρ. κουμ κουάτ
- 100 ml ντράι τσέρι
- 20 γρ. ξηρά φρούτα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνας
- 200 ml κρασί κόκκινο Merlot
- 100 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλερι, σκόρδο)
- Αλάτι, πιπέρι
- Αρωματικά (θυμάρι)
Οδηγίες:
Βάζετε
σε κατσαρόλα το βούτυρο και θωρακίζετε τα αλατοπιπερωμένα φιλέτα πάπιας.
Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθούν και κατόπιν σβήνετε με κρασί. Προσθέστε τα
χορταρικά και το ζωμό κότας, (1lt), και αφήστε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά.
Βάζετε
τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τη λιώνετε στο κατσαρολάκι για 3 λεπτά
και την αρωματίζετε με το τσέρι και το κρασί.
Ρίχνετε
το ½ ζελέ σε φόρμα στρογγυλή, (διαμέτρου 36 cm).κόβετε τη μαγειρεμένη πάπια σε
μεγάλα κομμάτια και προσθέτετε τα ξηρά φρούτα, την κρέμα γάλακτος και το
υπόλοιπο ζελέ.
Αλατοπιπερώνετε
και βάζατε το μείγμα στη φόρμα με το ζελέ.
Αφήνετε
για 6 ώρες στο ψυγείο να «δέσουν» τα υλικά και κατόπιν, ξεφορμάρετε και κόβετε
σε φέτες. Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα.
Συνοδέψτε
το φαγητό με ξηρά και φρέσκα φρούτα και (προαιρετικά) με μαρμελάδα μούρο.
Tips
Μπορείτε
να προσθέσετε ένα vinsanto Σαντορίνης αντί για κόκκινο κρασί.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου