
Περιγραφή:
Γεμιστά με κιμά ζυμαρικά Pelmeni (σαν τα Ραβιόλια) σε ντρέσινγκ γιαουρτιού και μουστάρδας.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο Pelmeni έτοιμα ή σπιτικά
Για το βράσιμο των Pelmeni:
- 1/2 κατσαρόλα νερό
- 3 δαφνόφυλλα
Για το ντρέσινγκ:
- 1 κουπάκι Γιαούρτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή μουστάρδα
Πώς το κάνουμε:
Αγοράζουμε έτοιμα Pelmeni από Σλαβικό Σουπερμάρκετ (περίπου 5, 20 Ε) ή μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας (βλ. στη συνταγή μου Pelmeni σε Βινεγκραίτ σόγιας, Κεφίρ και ξυδιού).
Μόλις βράσουν σε 4 – 5 λεπτά θ’ ανέβουν στην επιφάνεια. Προσοχή, αν είναι έτοιμα από μάρκα σε μάρκα διαφέρουν ως προς τον χρόνο βρασμού. Μερικά γίνονται σε 1 λεπτό. Τα παρακολουθούμε, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας ή να μην διαλυθούν στο νερό. Πρέπει να είναι λίγο σκληρά, όχι διαλυμένα. Πρέπει να διατηρούν το σχήμα τους. Τώρα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
Φτιάχνουμε την ντρέσσινγκ γιαουρτιού:παίρνουμε 1 μικρό κουπάκι γιαούρτι και το ανακατεύουμε με 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή μουστάρδα.
Βάζουμε σε πιάτο την ντρέσσινγκ και μέσα τα βρασμένα Plemeni.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μοιάζει με ορεκτικό ή σαλάτα.
Η συνταγή για τα Pelmeni είναι από το revver.com Το ντρέσινγκ δικό μου μα στηρίζεται στις προτάσεις του site.
Πηγή:
https://www.sintagespareas.gr/sintages/pelmeni-se-ntresingk-giaourtiou-kai-moustardas.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου