
- 300 γραμ. λάχανο
- 100 γραμ. δαμάσκηνα
- 50 γραμ. καρότο
- 1 κουταλάκι τσαγιού
- ζάχαρη
- 1 λεμόνι
- Καρύκευμα
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά.
Κόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές φέτες.
Τρίβουμε τα καρότα.
Κόβουμε τα δαμάσκηνα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και καρυκεύματα της αρεσκείας μας.
Πρόταση: Το ωμό λάχανο μπορεί να είναι σκληρό αλλά και για να τρώγεται ευκολότερα μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι και να το ανακατέψουμε με τα χέρια, με τον ίδιο τρόπο που αναμειγνύουμε τη ζύμη για τσιαπάτα. Το λάχανο θα βγάλει το χυμό και θα είναι πολύ ποιο ελαφρύ.
Πηγή:
http://gr.rbth.com/arts/2013/07/07/kalokairine_salate_ti_rosiki_koyzina_23167
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου