Η ρέγγα με γούνα από την άλλη είναι ένα σοβιετικό riff, βασισμένο στη σαλάτα τεύτλων, με παστή ρέγγα, τριμμένο τυρί, ψιλοκομμένα βραστά αυγά και πατάτες, επιστρωμένα με μαγιονέζα. Πήρα αυτά τα συστατικά και απλά τα τοποθέτησα σε διαφορετικό πλαίσιο: ως διαβολεμένο ορεκτικό αυγών, προσθέτοντας wasabi για να κάνω πικάντικο το μίγμα ρέγγας / τεύτλων / κρόκων και βάζοντας τα βραστά αυγά σε χυμό τεύτλων ώστε να πάρουν μια όμορφη μωβ απόχρωση.
- 10 βραστά αυγά, αποφλοιωμένα
- 2 μεσαίου μεγέθους τεύτλα, καθαρισμένα, βραστά, ψητά ή στον ατμό
- 4 φλιτζάνια κρύο νερό
- 1 φλιτζάνι αποσταγμένο άσπρο ξίδι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι παστή ρέγγα
- ½ φλιτζάνι βραστές πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- ¼ φλιτζάνι τριμμένο σκληρό ιταλικό τυρί τύπου Asiago
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη wasabi
- 3 κουταλιές μαγιονέζα
- 5 κρεμμύδια τουρσί ή "κοκτέιλ" κρεμμυδιών
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
1. Βάλτε να βράσουν 1 καθαρισμένο τεύτλο, ξύδι νερό, ζάχαρη και αλάτι και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βυθίστε στο διάλυμα τα βραστά ξεφλουδισμένα αυγά και αφήστε να κρυώσουν για 2 ώρες.*
2.Κόβετε τα αυγά στη μέση. Τοποθετήστε τους κρόκους με το υπόλοιπα υλικά σε μίξερ με λεπίδα χάλυβα και ανακατέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν.
3. Με κουτάλι ή με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με σωλήνα τοποθετήστε το μείγμα στα μισά κομμένα αυγά. Παγώστε τα για μία ώρα.
Πηγή:
http://gr.rbth.com/arts/cuisine/2013/12/28/eortastiki_parallagi_se_2_paradosiake_rosike_salate_27355
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου