Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ζυμαρικά αλά σοβιετικά - Makaronnik με Tvorog



Πηγή: Άννα Χαρζέεβα


Ζυμαρικά στο φούρνο με τυρί cottage και… ζάχαρη. Τα ονομαστά Makaronnik με Tvorog, ένα γρήγορο γεύμα, με ιδιαίτερη γεύση. Μαγειρεύοντάς τα είχα την ευκαιρία να μάθω τις τεχνικές ανακύκλωσης αλλά και συσκευασίας των τροφών επί σοβιετικής εποχής.

  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 2 αυγά
  • 1 γεμάτο φλιτζάνι tvorog ή τυρί cottage 
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο


Βράζουμε μακαρόνια ή χυλοπίτες. Ανακατεύουμε ωμά αυγά, αλάτι και ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε το tvorog, ή το τρίβουμε στον τρίφτη. Το ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά ή τις χυλοπίτες. Τα βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ρίχνουμε το βούτυρο πάνω από τα ζυμαρικά και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή:

http://gr.rbth.com/arts/cuisine/2015/04/19/zymarika_ala_sobietika_36665

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου