Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Pelmeni σε κόκκινη σάλτσα με Βασιλικό




Pelmeni σε κόκκινη σάλτσα με Βασιλικό



Περιγραφή:

Γεμιστά με κιμά ζυμαρικά Pelmeni (σαν τα Ραβιόλια) σε κόκκινη σάλτσα ή ντοματόσουπα με Βασιλικό και Παρμεζάνα:

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1 πακέτο Pelmeni έτοιμα ή σπιτικά


Για την σάλτσα ντομάτας ή την ντοματόσουπα (ανάλογα με την ποσότητα νερού που θα βάλουμε):


  • 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό
  • λίγο δεντρολίβανο
  • λίγη μέντα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο


Γαρνιτούρα:


  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Πώς το κάνουμε:

Αγοράζουμε έτοιμα Pelmeni από Σλαβικό Σουπερμάρκετ ή μπορούμε να τα φτιάξουμε και μόνοι μας (βλ. στη συνταγή μου Pelmeni σε Βινεγκραίτ σόγιας, Κεφίρ και ξυδιού).
Μόλις βράσουν σε 4 – 5 λεπτά θ’ ανέβουν στην επιφάνεια. Προσοχή, αν είναι έτοιμα από μάρκα σε μάρκα διαφέρουν ως προς τον χρόνο βρασμού. Μερικά γίνονται σε 1 λεπτό. Τα παρακολουθούμε, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας ή να μην διαλυθούν στο νερό. Πρέπει να είναι λίγο σκληρά, όχι διαλυμένα. Πρέπει να διατηρούν το σχήμα τους. Τώρα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
Φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ή τη ντοματόσουπα με βασιλικό (ανάλογα με την ποσότητα νερού που θα βάλουμε): Βράζουμε 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο βασιλικό, λίγο δεντρολίβανο, λίγη μέντα, λίγο μαϊντανό και 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε γύρω στα 15 λεπτά.
Μπορούμε να τα βάλουμε τα βρασμένα Pelmeni σε ταψάκι με την σάλτσα και μετά στο γκριλ για 2 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία με τριμμένο τυρί Parmezzana.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για τα Pelmeni είναι από το revver.com Η σάλτσα είναι δική μου μου μα στηρίζεται στις προτάσεις του site.

Πηγή:

https://www.sintagespareas.gr/sintages/pelmeni-se-kokkini-saltsa-me-basiliko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου