Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Πεντανόστιμη λουτσιόπερκα στη σχάρα


Το ψάρι με το περίεργο όνομα λουτσιόπερκα αφθονεί στην κεντρική Ρωσία, και είναι πολύ νόστιμο και εύκολο στο μαγείρεμα.

1) Ας ξεκινήσουμε καθαρίζοντας τα εντόσθια και ξεβγάζοντας καλά το στομάχι του ψαριού. Κατόπιν τρίβουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε την κοιλιά με διάφορα αποξηραμένα φυτά, άνηθο και μαϊντανό.

2) Για να μην κολλήσει το ψάρι στη σχάρα, την αλείψουμε με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια βάζουμε τη λουτσιόπερκα πάνω στα κάρβουνα.

3) Έγινε! Το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Το γαρνίρουμε με βραστές πατάτες, φρεσκοκομμένες ντομάτες και αγγουράκια. Αυτή είναι και η απλούστερη γαρνιτούρα για το φρέσκο ψάρι.

Πηγή:

http://gr.rbth.com/multimedia/slideshows/2015/10/17/pentanostimi-loytsioperka-sti-shara_483471

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου