-34376-1.jpg)
- 5 μεγάλα αυγά
- 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις ροδέλες τις πατάτας σε βραστό νερό για 8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό πυρέξ. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το σκόρδο μετα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το ρεγκάτο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε τα υλικά μας στο πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά. Αφήνουμε την ομελέτα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, την βγάζουμε με μια σπάτουλα, την κόβουμε σε τετράγωνα και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Την σερβίρουμε με οδοντογλυφίδες στο αποκριάτικο ή παιδικό μας πάρτυ.
Καλή διασκέδαση!
Πηγή:
http://www.toarkoudi.gr/ispanikh-omeleta-tortilia/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου