Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Σούπα γκασπάτσο



Σούπα γκασπατσο



Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις σούπα γκασπάτσο, την αγαπημένη σούπα της Ισπανίας που τρώγεται κρύα.

Υλικά


  • 6 ντομάτες μεγάλες
  • 2 αγγούρια ξεφλουδισμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα 4
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα 4
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κούπες ζωμός λαχανικών (ή κύβος διαλυμένος σε 2 κούπες νερό)
  • 4 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φέτες ψίχα από χωριάτικο ψωμί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό


Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε με βγάζουμε τα σπόρια από μία ντομάτα και την ψιλοκόβουμε

Βήμα 2

Κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες στα 4

Βήμα 3

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον ζωμό, το ξύδι, την ψίχα, τις ντομάτες, το αγγούρι και τις πιπεριές

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, το βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με μαϊντανό

Βήμα 5

Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 6

Σερβίρουμε με λίγο παραπάνω ξύδι αν χρειαστεί, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ανάλογα με τα γούστα μας

Βήμα 7

Η σούπα γκασπάτσο είναι έτοιμη!


Tips

Μπορείς να προσθέσεις σέλερυ και χυμό λεμονιού!

Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου