
Υλικά
- 6 ντομάτες μεγάλες
- 2 αγγούρια ξεφλουδισμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα 4
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα 4
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 4 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κούπες ζωμός λαχανικών (ή κύβος διαλυμένος σε 2 κούπες νερό)
- 4 κουτ.σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 φέτες ψίχα από χωριάτικο ψωμί
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε με βγάζουμε τα σπόρια από μία ντομάτα και την ψιλοκόβουμε
Βήμα 2
Κόβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες στα 4
Βήμα 3
Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον ζωμό, το ξύδι, την ψίχα, τις ντομάτες, το αγγούρι και τις πιπεριές
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, το βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με μαϊντανό
Βήμα 5
Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
Βήμα 6
Σερβίρουμε με λίγο παραπάνω ξύδι αν χρειαστεί, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ανάλογα με τα γούστα μας
Βήμα 7
Η σούπα γκασπάτσο είναι έτοιμη!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις σέλερυ και χυμό λεμονιού!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου