
Υλικά
- 1 κιλό μύδια
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 500 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
- 2,5 κούπες ρύζι
- 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 5 κούπες ζωμός θαλασσινών
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1,5 κουτ.γλ. πάπρικα
- 1 πρέζα σαφράν
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι
Βήμα 2
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και το βάζουμε σε ένα μπολ
Βήμα 3
Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες και τις αλατίζουμε
Βήμα 4
Τις αφήνουμε σε πιάτο και συμπληρώνουμε λάδι στο τηγάνι αν χρειάζεται
Βήμα 5
Σοτάρουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουνε
Βήμα 6
Αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και αφήνουμε σε ένα πιάτο
Βήμα 7
Σοτάρουμε το καλαμάρι με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε κι αυτό σε πιάτο
Βήμα 8
Σοτάρουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε αλάτι και ντομάτες
Βήμα 9
Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το καλαμάρι, το κοτόπουλο και τα μύδια
Βήμα 10
Ρίχνουμε λευκό κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια
Βήμα 11
Προσθέτουμε την πάπρικα και το ρύζι
Βήμα 12
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό
Βήμα 13
Σιγοβράζουμε, προσθέτουμε το σαφράν και χωρίς να ανακατεύουμε αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό
Βήμα 14
Αφήνουμε για 5 λεπτά εκτός φωτιάς και σερβίρουμε
Βήμα 15
Η γνήσια παραδοσιακή Ισπανική παέγια με μύδια και γαρίδες είναι έτοιμη
Tips
Γαρνίρισε με φέτες λεμονιού
Μπορείς να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις θαλασσινά, ανάλογα με το γούστο σου!
http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου