Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Παέγια σπανιόλα στο φούρνο με μελάνι σουπιάς




παεγια με μελανι σουπιας


Μια ξεχωριστή συνταγή για παέγια σπανιόλα στο φούρνο με μελάνι σουπιάς, ένα εντυπωσιακό πιάτο όχι μόνο για το έντονο, μαύρο χρώμα αλλά και για τη νοστιμιά του. Μπορείς να το σερβίρεις σε μια μεγάλη πιατέλα σε ένα επίσημο τραπέζι και να εντυπωσιάσεις, ειδικά αν έχουν προηγηθεί ορεκτικά θαλασσινών. Είναι πολύ χορταστικό ενώ μπορεί σε μικρότερες μερίδες να σερβιριστεί και ως ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

Υλικά

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
2 λουκάνικα κοτόπουλο κομμένα σε ροδέλες
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. καθαρισμένη σουπιά και κομμένη σε μπουκιές
1 πρέζα σαφράν
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουτ.σούπας μελάνι σουπιάς
3 κούπες ρύζι
6 κούπες ζωμός κότας

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι

Βήμα 3

Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 4

Αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε ακόμα μια κουταλιά ελαιόλαδο

Βήμα 5

Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι

Βήμα 7

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σουπιά

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 9

Προσθέτουμε το σαφράν, αλάτι-πιπέρι, ντομάτα, σκόρδο και το μελάνι σουπιάς

Βήμα 10

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 11

Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 12

Μεταφέρουμε σε πυρέξ μαζί με τις γαρίδες και το λουκάνικο

Βήμα 13

Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε

Βήμα 14

Η παέγια σπανιόλα στο φούρνο με μελάνι σουπιάς είναι έτοιμη


Tips

Εάν δεν έχεις ζωμό κότας μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό ή κύβους έτοιμους διαλυμένους σε νερό
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα θαλασσινά της επιλογής σου


Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου