
Υλικά
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
2 λουκάνικα κοτόπουλο κομμένα σε ροδέλες
3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. καθαρισμένη σουπιά και κομμένη σε μπουκιές
1 πρέζα σαφράν
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουτ.σούπας μελάνι σουπιάς
3 κούπες ρύζι
6 κούπες ζωμός κότας
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι
Βήμα 3
Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα
Βήμα 4
Αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε ακόμα μια κουταλιά ελαιόλαδο
Βήμα 5
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 6
Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνουμε ακόμα λίγο λάδι
Βήμα 7
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τη σουπιά
Βήμα 8
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 2 λεπτά
Βήμα 9
Προσθέτουμε το σαφράν, αλάτι-πιπέρι, ντομάτα, σκόρδο και το μελάνι σουπιάς
Βήμα 10
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι
Βήμα 11
Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
Βήμα 12
Μεταφέρουμε σε πυρέξ μαζί με τις γαρίδες και το λουκάνικο
Βήμα 13
Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε για 15 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε
Βήμα 14
Η παέγια σπανιόλα στο φούρνο με μελάνι σουπιάς είναι έτοιμη
Tips
Εάν δεν έχεις ζωμό κότας μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό ή κύβους έτοιμους διαλυμένους σε νερό
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα θαλασσινά της επιλογής σου
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου