
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
- 170 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
- 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπας λευκό κρασί
- 2 κούπες ρύζι
- Μισό κουτ.γλ. σαφράν
- 3 κούπες ζωμός κότας
- 1 κούπα τριμμένη ντομάτα
- 1, 5 κουτ.γλ. πάπρικα
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι
Βήμα 2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρασί
Βήμα 3
Αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτουμε το σαφράν, τον ζωμό και τις ντομάτες
Βήμα 4
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
Βήμα 5
Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι
Βήμα 6
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο
Βήμα 7
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την πάπρικα
Βήμα 8
Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το λουκάνικο
Βήμα 9
Αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 10
Αφού έχουμε αφήσει το ρύζι για 10-12 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού
Βήμα 11
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε
Βήμα 12
Η εντυπωσιακή παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο χωρίς θαλασσινά είναι έτοιμη
Tips
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσορίθο ή χωριάτικο, χοιρινό λουκάνικο
Πρόσθεσε αρακά ή άλλα λαχανικά!
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου