
Υλικά
- 4 μπούτια κοτόπουλο
- Μισό κουτ.γλ. σαφράν (περίπου 30 κλωστές)
- 10 γαρίδες καθαρισμένες και χωρίς κέλυφος
- Αλάτι-πιπέρι
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 150 γρ. τσορίθο σε κομματάκια
- 1 κουτ.σούπας πάπρικα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 7 κούπες ζωμός κότας
- 2,5 κούπες ρύζι
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες
- 12 μύδια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζουμε ¼ κούπας ζεστό νερό με το σαφράν και το αφήνουμε για 15 λεπτά
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και τις γαρίδες
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι
Βήμα 4
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες και το τσορίθο
Βήμα 5
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά
Βήμα 6
Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο κι αφήνουμε μόνο το κρέας στο τηγάνι
Βήμα 7
Πασπαλίζουμε με πάπρικα, σκόρδο, κρεμμύδι και ντομάτες
Βήμα 8
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το νερό με το σαφράν και τον ζωμό
Βήμα 9
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία
Βήμα 10
Ρίχνουμε το ρύζι και τη πιπεριά και βράζουμε για 12 λεπτά
Βήμα 11
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια
Βήμα 12
Σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά
Βήμα 13
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε
Βήμα 14
Η Ισπανική παέγια με κοτόπουλο και θαλασσινά είναι έτοιμη!
Tips
Αν δεν βρεις τσορίθο, το ισπανικό λουκάνικο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε χοιρινό λουκάνικο
Μπορείς να προσθέσεις και άλλα θαλασσινά
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AC/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου