Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Αυθεντική Ισπανική παέγια με ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά



παεγια με κατεψυγμενα θαλασσινα


Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις αυθεντική Ισπανική παέγια με ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά, πολύ γρήγορα και εύκολα. Είναι ιδανικό πιάτο για να σερβίρεις στο οικογενειακό τραπέζι ή στους φίλους σου ακόμα και όταν δεν έχεις εύκαιρα φρέσκα θαλασσινά! Γίνεται πεντανόστιμο και είναι πολύ εύκολη η συνταγή με απλά υλικά. Ένα παραδοσιακό, ισπανικό πιάτο στην κουζίνα σου!

Υλικά


  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα θαλασσινά (γαρίδες, χταπόδι, μύδια, καλαμάρι κλ.π)
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Μισή κουτ.γλ. κουρκουμάς
  • 2 κουτ.γλ. πάπρικα
  • 1 κούπα ρύζι
  • Λίγο μαιντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά και τα ξεπλένουμε

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και το ρύζι

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύπτει

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τον μαιντανό, τον χυμό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 8

Αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά για λίγα λεπτά

Βήμα 9

Η αυθεντική Ισπανική παέγια με ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά είναι έτοιμη


Tips

Μπορείς να προσθέσεις αρακά ή και άλλα λαχανικά που σου αρέσουν
Πρόσθεσε και κρεατικά για μια πιο αυθεντική παέγια!
Αντί για κουρκουμά, ρίξε σαφράν


Πηγή:

http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου