
Υλικά
- 1 συσκευασία κατεψυγμένα θαλασσινά (γαρίδες, χταπόδι, μύδια, καλαμάρι κλ.π)
- 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Μισή κουτ.γλ. κουρκουμάς
- 2 κουτ.γλ. πάπρικα
- 1 κούπα ρύζι
- Λίγο μαιντανός ψιλοκομμένος
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεπαγώνουμε τα θαλασσινά και τα ξεπλένουμε
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι
Βήμα 3
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο
Βήμα 4
Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά και το ρύζι
Βήμα 5
Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύπτει
Βήμα 6
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι
Βήμα 7
Προσθέτουμε τα θαλασσινά, τον μαιντανό, τον χυμό και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 8
Αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα θαλασσινά για λίγα λεπτά
Βήμα 9
Η αυθεντική Ισπανική παέγια με ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά είναι έτοιμη
Tips
Μπορείς να προσθέσεις αρακά ή και άλλα λαχανικά που σου αρέσουν
Πρόσθεσε και κρεατικά για μια πιο αυθεντική παέγια!
Αντί για κουρκουμά, ρίξε σαφράν
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AC/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου