
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 220 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και χωρίς κέλυφος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 χοιρινό λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ.γλ. σαφράν
- 2 κουτ.γλ. θυμάρι
- 1,5 κούπας αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 1,5 κούπα κριθαράκι
- 1,5 κούπας ζωμός κότας
- 12 χτένια κομμένα στη μέση ή σε 4 κομμάτια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο
Βήμα 2
Σοτάρουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 3
Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και σοτάρουμε τις γαρίδες
Βήμα 4
Τις βάζουμε κι αυτές σε πιατέλα και τσιγαρίζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές
Βήμα 5
Ανακατεύουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το λουκάνικο και το σκόρδο
Βήμα 6
Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και το σαφράν
Βήμα 7
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
Βήμα 8
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κριθαράκι
Βήμα 9
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό
Βήμα 10
Βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα χτένια
Βήμα 11
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και βράζουμε για 15 λεπτά
Βήμα 12
Προσθέτουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά για 1 λεπτό
Βήμα 13
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε
Βήμα 14
Η παέγια με κοτόπουλο, γαρίδες και κριθαράκι είναι έτοιμη
Tips
Μπορείς να προσθέσεις αρακά ή και άλλα θαλασσινά
Το λουκάνικο και τα χτένια είναι προαιρετικά
http://nostimada.gr/recipes/%CF%80%CE%B1%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου