
Μια ισπανική συνταγή για πεντανόστιμη ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες που είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για ένα ελαφρύ βραδινό.
Υλικά
- 6 αυγά
- 6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 220 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Βήμα 2
Τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο
Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε άλλες 2 κουταλιές και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια
Βήμα 5
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε για 8 λεπτά περίπου
Βήμα 6
Αφήνουμε τα κολοκυθάκια σε πιάτο και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι
Βήμα 7
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα από πατάτες και κολοκυθάκια
Βήμα 8
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές
Βήμα 9
Η ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες είναι έτοιμη!
Tips
Μπορείς να γαρνίρεις με παρμεζάνα
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου