
Υλικά
- 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κούπες γάλα
- 6 κουτ.σούπας αλεύρι
- 3 κουτ.σούπας βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μισό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα
- 1 αυγό
- 1 κούπα γαλέτα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μούλτι αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι και λιωμένο βούτυρο
Βήμα 2
Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά
Βήμα 3
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
Βήμα 4
Όταν πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο
Βήμα 5
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις γαρίδες ψιλοκομμένες
Βήμα 6
Προσθέτουμε πάπρικα και μαιντανό, αλάτι και πιπέρι
Βήμα 7
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει
Βήμα 8
Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε σε μπουκίτσες
Βήμα 9
Περνάμε τις μπουκιές από το χτυπημένο αυγό και τη φρυγανιά και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν
Βήμα 10
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν
Βήμα 11
Οι γαριδομπουκιές είναι έτοιμες!
Tips
Μπορείς να προσθέσεις τυρί
Πηγή:
http://nostimada.gr/recipes/%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AD%CF%82/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου