Μερίδες: 4 έως 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
Υλικά:
- 1/3 κούπας λάδι
- 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους
- ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
- 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
- 4 κούπες ζωμό κρέατος ή νερό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς την φλούδα και τα σπόρια, ψιλοκομμένες
- ½ κιλό χυλοπίτες χωριάτικες
- 1 κούπα τριμμένο γλυκό κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε τους κύβους του αρνιού σε λάδι.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το καρότο και ανακατέψτε 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια, καθώς το νερό πλησιάζει στο σημείο βρασμού. Όταν πάψει να σχηματίζεται αφρός, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα ώσπου να μισομαλακώσει.
Προσθέστε τις ντομάτες και τις χυλοπίτες και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν οι χυλοπίτες και πιουν όλο το ζουμί.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με μπόλικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη
Πηγή:
http://greekcook.gr/syntages/arnaki_me_xylopites
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου