Υλικά
- 1 κιλό κόκκινες πιπεριές
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- ξύδι
- λάδι
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν. Σβήνετε τη φωτιά και τις αφήνετε σκεπασμένες στην κατσαρόλα για κανά τέταρτο ακόμα.
Βγάζετε τη φλούδα από τις πιπεριές (η οποία πρέπει τώρα να βγαίνει εύκολα) και τις βάζετε σε μια γυάλα με λίγο σκορδάκι και ξύδι. Το πόσο ξύδι θα ρίξετε εξαρτάται από το πόσο καυτερές θέλετε τις πιπεριές. Ρίξτε λίγο και δοκιμάστε, για να μην σας γίνουν πολύ ξυνές και τελικά δεν μπορείτε να τις φάτε.
Βγάζετε από τη γυάλα όσες πιπεριές θέλετε να σερβίρετε, τις βάζετε σε μια πιατέλα και προσθέτετε λίγο λάδι και αλάτι.
Πηγή:
http://greekcook.gr/syntages/kokkines_piperies_florinis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου