
Υλικά
- Ρεβίθια: 500 γρ.
- μαγειρική σόδα: 2-3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμύδια: 3 τριμμένα
- λάδι: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο: λίγο
- χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζετε τα ρεβίθια να μουσκέψουν όλη νύχτα στο νερό με μια χούφτα αλάτι. Την επόμενη τα στραγγίζετε, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας σόδα, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Τα σουρώνετε, τα ξεπλένετε και τα τοποθετείτε πάλι σε ζεστό νερό, όπου τα τρίβετε ελαφρά για να ξεφλουδιστούν. Πετάτε τις φλούδες και βάζετε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με το ανάλογο νερό, τα κρεμμύδια, το λάδι και το αλάτι να βράσουν.
Πριν τα σερβίρετε προσθέτετε άφθονο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή:
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CF%81%CE%B5%CE%B2%CF%8D%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B1?category_id=183
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου