Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι ούζου




Μπακαλιάρος σε κουρκούτι ούζου





Υλικά


  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ολόκληρα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ούζο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Βγάζετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον τοποθετείτε σε διπλό απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζετε το κουρκούτι ως εξής: διαλύετε μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα. Βυθίζετε στο μείγμα αυτό τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου μέχρι να αποκτήσουν και από τις δύο πλευρές χρυσοκίτρινο χρώμα. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα στην οποία έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς τον με σκορδαλιά.

Πηγή:

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%BF%CF%85-2?category_id=183

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου