- 1 κιλό μύδια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
- 1 σφηνάκι ούζο ή ρακί
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Αχνίζετε τα μυδιά και χρησιμοποιείτε μόνο όσα έχουν ανοίξει. Τα καθαρίζετε από το κέλυφος και τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τον πελτέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνετε το ούζο ή την ρακή και αφήνετε για λίγο ακόμα το φαγητό να βράσει.
Σερβίρετε προαιρετικά με τριμμένη φέτα.
Συμβουλή
Για να αχνίσετε τα μύδια τα βράζετε με λίγο νερό σε μια κατσαρόλα. Όσα μύδια δεν ανοίξουν δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Πηγή:
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CE%BC%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC?category_id=183
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου