Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Κοτόπουλο κοκκινιστό παραδοσιακό





Κοτόπουλο κοκκινιστό παραδοσιακό






Υλικά


  • κοτόπουλο: 1 μέτριο, περίπου 1250 γρ.
  • σκόρδο: 2 σκελίδες λιώμενες
  • κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • καρότα: 2 κομμένα σε κυβάκια
  • ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
  • δάφνη: 1 φύλλο
  • χυμό ντομάτας: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού συμπυκνωμένο
  • ντομάτες: 5-6, ώριμες φρέσκες
  • μαϊντανό ή βασιλικό: 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
  • ζάχαρη: λίγη
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου, αφού τις αλατοπιπερώσετε.
Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο. Τα σοτάρετε και μόλις μαλακώσουν, ξαναβάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου.
Πλένετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε στην στην κατσαρόλα ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες μαζί με το συμπυκνωμένο χυμό, τη ζάχαρη και τη δάφνη. Σιγοβράζετε το φαγητό 45'-50'. Στο τέλος σκορπίζετε το μαϊντανό ή το βασιλικό και και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως, αφού γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.

Συμβουλή

Αν αντικαταστήσετε τις φρέσκες ντομάτες με ντοματάκια κονσέρβας, θα χρειαστείτε 400 γρ. περίπου.


Πηγή:

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C?category_id=183

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου