
- ντομάτες: 2
- αγγούρι: 1
- πράσινη πιπεριά: 1
- παξιμάδια σταρένια ή κρίθινα: 2
- φέτα: 200 γρ. κομματιασμένη
- κρεμμύδι: 1 κομμένο σε ροδέλες
- σκόρδο: 1 σκελίδα
- ρόκα ή μαρουλόφυλλα: 1 φλιτζάνι, χοντροκομμένα
- ελιές Καλαμών: 10-12
- μαϊντανός: 1 κουταλιά, ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές
- ξίδι: 2-3 κουταλιές
- αλάτι: όσο θέλετε
Εκτέλεση
Βρέχετε ελαφρά τα παξιμάδια και τα κομματιάζετε. Τα ρίχνετε σε μπολ. Κόβετε τη ρόκα ή το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια (αφού τα πλύνετε και τα στραγγίσετε) και τα σκορπίζετε πάνω από τα παξιμάδια.
Λιώνετε σε γουδί τη σκελίδα του σκόρδου μαζί με λίγο αλάτι. Κατόπιν τοποθετείτε σε φέτες τις ντομάτες, σε ροδέλες το αγγούρι, την πιπεριά και τα κρεμμύδια και από πάνω σκορπίζετε τη φέτα.
Χτυπάτε σε σέικερ ή σε μπολ με πιρούνι το λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι και το μαϊντανό μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα. Σκορπίζετε τις ελιές και σερβίρετε.
Πηγή:
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%B1?category_id=183
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου