Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Χοχλιοί μπουμπουριστοί (κρητικά σαλιγκάρια)




Χοχλιοί μπουμπουριστοί (κρητικά σαλιγκάρια)




Υλικά


  • χοχλιοί:(σαλιγκάρια): μισό κιλό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • ξύδι: 4-5 κουταλιές της σούπας
  • δεντρολίβανο


Εκτέλεση

Βράζετε τα σαλιγκάρια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένετε καλά. Σε ένα τηγάνι απλώνετε 2-3 κουταλιές αλάτι και ρίχνετε τα σαλιγκάρια "αμπούμπουρα" δηλαδή με τη μούρη προς τα κάτω.
Αφού στεγνώσουν από τα υγρά τους ρίχνετε το ελαιόλαδο, τηγανίζετε για λίγα λεπτά και τους σβήνετε με το ξύδι. Προσθέτετε το δεντρολίβανο, ανακατεύετε 2-3 φορές ώστε να τραβήξει το άρωμά του και σερβίρετε.

Πηγή:

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CF%87%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1?category_id=183

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου