
- 1 κοτόπουλο
- 3 λίτρα κρύο νερό
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 πατάτες
- 1 κλωνάρι σέλινο, χοντροκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- λίγοι κόκκοι πιπέρι
- αλάτι
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε νερό και το βράζετε. Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαφρίζετε τη σούπα. Μετά προσθέτετε τα λαχανικά, το σέλινο, το θυμάρι και το πιπέρι και βγάζετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, δηλαδή να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο.
Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα μαζί με τα λαχανικά, αφήνετε στην κατσαρόλα μόνο το ζουμί και προσθέτετε το ρύζι και το αλάτι. Αφήνετε να μαλακώσει το ρύζι στη φωτιά για 20' περίπου.
Στο μπλέντερ βάζετε τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πατάτες με λίγο ζουμάκι και τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αραιή κρέμα. (Το σέλινο το πετάτε). Προσθέτετε το πολτοποιημένο μείγμα στη σούπα και ανακατεύτε.
Σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια, μετά προσθέτετε τους κρόκους και τέλος το χυμό του λεμόνιου, για να γίνει το αυγολέμονο. Αυγοκόβετε τη σούπα και σερβίρετε.
Συμβουλή
Μπορείτε να παραλείψετε το ρύζι σε αυτή την κοτόσουπα. Είναι πολύ νόστιμη με τα λαχανικά και μόνο.
Πηγή:
http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/item/%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC?category_id=183
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου