Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΛΑΓΓΙΑ - ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΑΝΗΣ


Υλικά:


  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. ξηρή μαγιά
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)


Εκτέλεση: 


Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τρίβουμε με τις παλάμες μας να υγραθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και το νερό, μέσα στο οποίο διαλύουμε την μαγιά.

Ζυμώνουμε καλά για 3' λεπτά, φροντίζοντας να έχουμε συνεχώς λαδωμένα χέρια.

Τοποθετούμε την ζύμη σε ζεστό σημείο και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες.

Κατόπιν πλάθουμε λεπτά μακριά κορδόνια, με τα οποία, δημιουργούμε μία σπείρα.

Βάζουμε το λάδι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα λαλάγγια.

Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε!



Πηγή:

http://greekcook.gr/syntages/lalaggia_tiganites_manis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου